Skip to end of metadata
Go to start of metadata

Testitapauksen tila:tuotannossa

Testitapauksen nimi

 Ryhmäsähköpostin lähettäminen

Palvelu

 viestintäpalvelu

Käyttäjät

 Opetushallituksen virkailijat

Esiehdot

 Osoitepalvelussa on tehty vastaanottajajoukon valita ja klikattu Lähetä viesti -painiketta.

Jälkiehdot

 ?

Tyypillinen työnkulku

Numerointi
Työnkulku
Odotettu tulos
1Virkailija muokkaa tarvittaessa lähettäjän nimeä.Oikea lähettäjän nimi näkyy vastaanottajien postilaatikossa viestien listauksessa.
2Virkailija muokkaa tarvittaessa vastausosoitteen nimeä.Mahdolliset vastaukset viestiin ohjautuvat oikeaan osoitteeseen.
3 Virkailija kirjoittaa tai liittää aiemmin kopioimansa sisällön pakolliseen Viestin otsikko -kenttään.Valmis otsikko viestille.
4Virkailija kirjoittaa tai liittää aiemmin kopioimansa sisällön Viesti -kenttään ja muokkaa sitä tarvittaessa.Valmis viesti.
5Virkailija hakee mahdolliset viestin liitteet klikkaamalla Lisää liitetiedostoja -painiketta ja valitsee ne ja liittää viestiin. Mikäli virkailija valitsee vahingossa väärän liitteen, hän poistaa sen liitelistauksessa rivien perässä olevasta ruksista.Liitteet näkyvät viestin alla listauksena.
6Virkailija esikatselee viestin klikkaamalla Jatka esikatseluun -painiketta ja palaa sieltä tarvittaessa korjaamaan viestiä klikkaamalla Takaisin muokkaukseen -painiketta. Esikatselussa näkyy myös viestin alaviitteet, jotka valikoituvat osoitepalvelussa tehtyjen rajausten mukaan.Tarkistettu viesti.
7Virkailija lähettää viestin klikkaamalla muokkaustilassa ensin Jatka esikatseluun -painiketta ja esikatselunäkymässä Lähetä-painiketta.Viesti lähtee ja näytölle vaihtuu raportointinäkymä.
8Virkailija seuraa lähetyksen raportointia, tarkistaa mahdollisen epäonnistuneiden lähetysten listauksen ja ilmoittaa virheellisistä osoitteista KENELLE? Miten uusitaan lähetys vain korjattuihin osoitteisiin?Viestin toimitus varmistuu onnistuneiden lähetysten osalta ja virheelliset osoitteet voidaan korjata.

Vaihtoehtoiset työnkulut ja poikkeustilanteet

Vaihtoehtoinen työnkulku jatkuen mistä tahansa edellisen työkulun kuvauksen kohdasta ennen kohtaa 7

Numerointi
Työnkulku
Odotettu tulos
2-7Virkailija tallentaa valmistelemansa viestin luonnoksena klikkaamalla Tallenna luonnoksena -painiketta.Valmistelu viesti tallentuu luonnoksiin.

Vaihtoehtoinen työnkulku, joka jatkuu ensimmäisen työnkulun kohdasta 1

NumerointiTyönkulkuOdotettu tulos
1Virkailija siirtyy valitsemaan oikealla olevasta valikosta aiemmin valmistelemansa luonnoksen tai lähettämänsä viestin ja palaa muokkaamaan siitä uutta viestiä uudelleen valitsemalleen vastaanottajajoukolle (ks. esiehdot).Virkailija saa luonnoksen tai aiemman viestin muokattavakseen ja voi jatkaa ensimmäisessä työkulussa kuvatulla tavalla.

Erityisvaatimukset

 

Huomioita